Basmatiris eller jasminris er de bedste til at lave stegte ris med.
Hvordan laver man stegte ris med æg, og hvad skal du egentlig bruge for hurtigt og nemt at lave denne klassiske ret?
4 spsk olivenolie
1 løg, finthakket
300 g ris, kogt
2 fed hvidløg, knust
4 DAVA æg
250 g aspargesbroccolibuketter, skåret i mundrette stykker
Salt og peber
Chiliflager, efter eget ønske
1 lime, skåret i kvarte
1. Varm olien på en stor pande, og svits løget i 3 minutter.
2. Tilsæt ris og vend det hele nænsomt rundt i 3 minutter. Tilsæt hvidløg og smag til med salt og peber.
3. Varm lidt olie på en separat pande og tilbered fire spejlæg. Blancher imens aspargesbroccolibuketterne i letsaltet vand. Hæld vandet fra og hold dem lune.
4. Fordel den stegte risblanding på tallerkener og top med spejlæg samt broccolibuketter. Drys med lidt chiliflager og et strejf af lime.
Opskrift leveret af: DAVA
Basmatiris eller jasminris er de bedste til at lave stegte ris med.
Stegte ris, også kaldet fried rice, stammer fra det asiatiske køkken.
Stegte ris, også kaldet fried rice, er en populær ret, der har sine rødder i det asiatiske køkken. De stegte ris er med tiden blevet en go-to ret i mange køkkener verden over, hvor den har fået forskellige unikke særpræg og signatur smage. Retten er både hurtig og nem at lave og god til at få tømt ud i køleskabet.
Retten består primært af kogte ris, der steges sammen med forskellige ingredienser såsom grøntsager, æg, kød og fisk. Der tilsættes ofte forskellige smagsgivere i form af krydderier eller andre smagsgivere som soya eller fiskesauce. Der er således god mulighed for at lave retten præcis, som du kan lide den.
Retten stegte ris stammer oprindeligt fra Kina, hvor man allerede helt tilbage i det 6. århundrede begyndte at stege ris som en smart måde at genbruge rester fra dagen før. Denne metode var både økonomisk og praktisk, og gjorde det desuden muligt at få brugt sine rester, så de ikke blev smidt ud.
Stegte ris spredte sig hurtigt til andre asiatiske lande, herunder Japan, Korea og Thailand, hvor hver region med tiden tilføjede deres unikke præg på retten. I dag er stegte ris en favorit mange steder i verden og nydes i mange forskellige varianter.
Selvom stegte ris ofte serveres som en hovedret, kan retten også fungere som et lækkert tilbehør til andre retter. Stegte ris er f.eks. det perfekte tilbehør ved buffeter eller større sammenkomster, hvor der er andet såsom grillede kødretter, fisk og andet godt.
Det vigtigste for en omgang succesfulde stegte ris er at have styr på smagsgiverne. Du er derfor godt på vej med basisingredienser som løg, hvidløg, chili og lime. Her får du nogle tips til, hvordan du kan variere den skønne ret:
En af de kæmpestore fordele ved stegte ris er, hvor nemt det faktisk er at tilpasse retten efter dine egne præferencer og de ingredienser, du har til rådighed derhjemme. Rette er god til at tømme ud i køleskabet, fordi der både kan tilføjes kød, fisk og grøntsager.
Eksperimenter med dine egne variationer og find den kombination, der passer bedst til dig og din families smag. Hos BilkaToGo kan du nemt finde de ingredienser, du har brug for, til at lave denne lækre og alsidige ret. Gå på opdagelse i vores store udvalg af ris, grøntsager og ikke mindst vores store asiatiske sortiment i mad fra hele verden.