Et æg vejer cirka 60 gram i alt. Det afhænger lidt af størrelsen. En tommelfingerregel er 18 gram æggeblomme, 36 gram æggehvide og 6 gram æggeskal.
Æg kan fungere som bindemiddel i nogle opskrifter og som hævemiddel i andre. Der er desuden mange opskrifter, der inkluderer æg. Lær at tilberede æg på forskellige måder eller brug det som i opskrifterne.
Pasteuriserede æg kan benyttes i forskellige opskrifter og benyttes ofte i opskrifter hvor æggene ikke bliver varmebehandlet. Lav eksempelvis en skøn luftig marengs med pasteuriserede æggehvider. Kast dig ud i den såkaldte "nemme" franske marengs eller udfordrer dig selv med den middelsvære Schweiziske marengs eller giv din fuld gas med italiensk marengs.
Læs hvordan du laver marengs herPasteuriserede æg er et godt valg, når du gerne vil skabe delikate desserter som luftige mousser, fyldige kager og cremet is, hvor smag og konsistens skal være i højsædet. Gennem en skånsom pasteuriseringsproces bevares æggets naturlige egenskab, hvilket resulterer i en cremet, fyldig og ensartet konsistens på produktet.
Pasteuriserede æg er ligeledes et nemt valg, som sparer dig processen med at skille æg i blomme og hvide. Derfor er pasteuriserede æggehvider helt oplagte, når du laver marengs, hvor du skal være sikker på, at der ikke er rester af æggeblomme i æggehviden. Ligeledes hvis du laver en bearnaise eller hollandaise og gerne vil være sikker på, at du kun anvender æggeblommen og ikke får æggehvide med, kan det være en fordel at anvende pasteuriserede æggeblommer.
Et æg vejer cirka 60 gram i alt. Det afhænger lidt af størrelsen. En tommelfingerregel er 18 gram æggeblomme, 36 gram æggehvide og 6 gram æggeskal.
Æg skal koge ca. 9 min for hårdkogt og ca. 5-6 min for at det bliver blødkogt. Det afhænger desuden lidt af størrelsen på ægget.
Du kan ikke koge æg i en airfryer, men du kan tilberede dem, så de stadig bliver hårdkogt eller blødkogte.
Opvarm airfryeren til 160 grader og put æggene ind. Lad dem tilberede i cirka 9 min for blødkogte og lidt længere for hårdkogt.
Et æg har altid en kode på skallen i form af et rødt/lyserødt stempel, som fortæller om æggets oprindelse. Koden består af tal og bogstaver og kan se sådan her ud:
Eksempel: 0DK12345
Koden skal læses på følgende måde: Det første tal fortæller hvilken type produktion, det er. Altså om det er økologisk, friland etc. Hernæst er der en landekode, som fortæller, hvilket land ægget kommer fra. Til sidst er der en kode i form af en række tal, som er producentens CHR-nummer. Dette for at man altid kan se, hvilken landmand ægget kommer fra.
Det betyder tallene:
0 = økologiske æg, 1 = frilandsæg, 2 = skrabeæg, 3 = buræg
DK/FI/SE = oprindelsesland
12345 = landmandens CHR-nummer