Det er ikke nødvendigt at benytte eddike. Du kan opnå et ligeså godt resultat uden eddike, når du pocherer æg. Eddiken bruges typisk til at samle æggehviderne i vandet.
Hvis du vil kaste dig ud i at lave pocherede æg, kan følgende trin hjælpe dig med at opnå perfekte pocherede æg.
Server de pocherede æg straks. Det kræver lidt øvelse og teknik at lave pocherede æg.
Det er ikke nødvendigt at benytte eddike. Du kan opnå et ligeså godt resultat uden eddike, når du pocherer æg. Eddiken bruges typisk til at samle æggehviderne i vandet.
Ja og nej. Du bør ikke røre i vandet, når ægget er kommet i, men derimod inden ægget kommer i vandet, så du opnår en lille hvirvel. Dette er med til at samle ægget. Gør det forsigtigt. Det kan også lade sig gøre at pochere uden omrøring ved at sænke ægget langsomt ned i vandet, når det har den rette temperatur.
Pocherede æg bruges bl.a. i retter som eggs benedict og til frokostretter såsom på en avocado toast.
Pochering benyttes ved ingredienser som grøntsager, æg og fisk, der er følsomme overfor høje temperaturer. Det er en tilberedningsmetode, der er oplagt til disse, da pochering er tilberedning i vand, som er lige under kogepunktet.
Et pocheret æg skal have 3-4 minutter for en blød konsistens. Ønsker man det lidt fastere, giv det cirka 4-5 min i vand som simrer.