Til dressing
5 ansjoser
2 fed hvidløg
2 spsk dijonsennep
1 spsk oliven u. sten
0,5 dl hvidvinseddike eller 1 citron, saft og skal
1 dl olivenolie
50 g reven parmesanost
Til fyld i pitabrød
2 ds tun i vand
4 pitabrød
8 skiver bacon
4 DAVA æg
1 tsk chilisalt
5 cornichoner eller drueagurker
1 icebergsalat
friske skud af dild og andre krydderurter
Dressing
1. Hæld ansjoser, pillet hvidløg, sennep, oliven samt hvidvinseddike eller saft og skal fra en citron op i en blender.
2. Sæt fuld skrue på blenderen, og kør i et minut. Hæld dernæst olien på i en tynd stråle, mens blenderen stadig kører.
3. Tilsæt ost.
Fyld i pitabrød
1. Åbn dåsen med tun, og lad den dryppe af. Hæld den i en skål. Kør dressingen henover. Lun brødet, og fyld det med tun og dressing, eller undlad dette og lad istedet folk gøre det selv ved bordet.
2. Steg bacon, og læg det i et lille fad. Kog æggene smilende. Del æggene, drys med chilisalt, og læg dem i en skål.
3. Bland fintsnittede drueagurker, skyllet og plukket salat i en skål. Lav evt. også en skål med friske skud af dild og andre krydderurter – lige til at nappe af.
4. Sæt alle de små skåle og fade ind på bordet eller fyld fire pitabrød og tag dem med på farten.
Opskrift leveret af: DAVA
Pitabrød med tun og æg er en lækker kombination, der passer perfekt til både frokost, madpakke og aftensmad. Med en blanding af tun, kogte æg og sprød salat får du en ret, der både er velsmagende og let at tilberede. Derudover er det en ret, som kan tilpasses, så hele familien kan nyde den.
Ovenfor finder du vores opskrift på pitabrød med tun og æg, så du selv kan lave den skønne ret derhjemme. Opskriften er enkel og nem og hurtig at lave – perfekt til dage, hvor det skal gå lidt hurtigt, men uden at gå på kompromis med smag.
Tun og æg er en perfekt kombination, hvor smagene komplementerer hinanden på bedste vis. Den milde tun får et ekstra løft fra de cremede æg, hvilket skaber en fyldig og afbalanceret smagsoplevelse. Udover at være lækker som fyld i pitabrød er kombinationen også perfekt som fyld i en sandwich, på en rugbrødsmad eller i en velkendt Salade Nicoise.
Pitabrød er en favorit hos mange, hvor pitabrødet kan fyldes med alle dine favoritingredienser. Det er også en perfekt ret til at tømme ud i køleskabet, da der nærmest ikke er nogen grænser for, hvad du kan fylde i:
Hos BilkaToGo finder du alt hvad du skal bruge til vores lækre opskrift på pitabrød med tun og æg. Er du mere til en af varianterne ovenfor, finder du også ingredienserne til det i vores udvalg. Det er kun fantasien, der sætter grænser, når du skal vælge fyld til pitabrød.