Omelet kan spises til alle dagens måltider. Det afhænger blot af, hvad man har lyst til at servere den med.
Hvis du vil kaste dig ud i at lave en omelet, så kan du bruge nedenstående grundopskrift og fremgangsmåde. Omeletten kan deles mellem to personer..
4 æg
3 spsk fløde (kan udelades)
2 spsk revet ost (kan udelades)
1 tsk smør og 1 tsk rapsolie til stegning
Salt og peber
Pisk æggene, eventuelt sammen med fløde. Tilsæt salt og peber, eventuelt ost.
Varm en pande op på middelhøj varme og tilføj smør og rapsolie. Kom æggemassen på panden og lad den stivne uden at vende den.
Når æggemassen begynder at stivne, kan omeletten foldes sammen. Omeletten er færdig, når æggemassen er stivnet, men konsistensen fortsat er blød og cremet.
Opskrift leveret af: DAVA
Omelet kan spises til alle dagens måltider. Det afhænger blot af, hvad man har lyst til at servere den med.
Ja, du kan sagtens lave din omelet i airfryer. Det kræver blot en form, der kan tåle at gå i airfryer, som æggemassen kan komme i derefter ned i airfryeren. Omeletten skal have 6-8 minutter ved 180 °C, men tilberedningstiden kan variere efter den enkelte airfryer.
Forskellen på æggekage og omelet er at omeletten laves af æg, mælk og forskelligt fyld, hvorimod æggekagen tilsættes mel. Den steges typisk på panden eller bages i ovnen. En æggekage er tykkere end en omelet.
Ordet omelet betyder egentlig "tynd plade" og stammer fra det franske ord lamelle. Navnet giver rigtig god mening, når man tænker på en omelet er en flade plade af æg.
Omeletten findes i et utal af varianter og optræder i forskellige verdenskøkkenet. Man mener at kunne spore omelettens oprindelse tilbage til det mellemøstlige køkken. Da man har fundet ud af at der helt tilbage til middelalderen optræder en ret, der minder ret meget om omeletten i dag.