Et hårdkogt æg skal have cirka 9 minutter ved svag varme. Lidt kortere for små æg og længere for store æg.
Hårdkogte æg vil sige, at du koger æggene, så blommen bliver helt fast. Hårdkogte æg kan opbevares 2-3 dage i køleskab.
Justér kogetiden efter dine præferencer og størrelsen på æggene. Du kan bruge hårdkogte æg til salater, snacks, og de er også gode til at lave æggesalat.
Et hårdkogt æg skal have cirka 9 minutter ved svag varme. Lidt kortere for små æg og længere for store æg.
Fyld gryden med vand, så æggene lige akkurat er dækket. Sæt vandet i kog, og sænk æggene ned i vandet. Kog med log på.
Et æg der koger for længe kan revne i skallen, begynde at lugte lidt af svovl og kan også blive lidt grønt i randen.
Æg kan også revne i skallen, hvis de rammer bunden i gryden eller får et slag inden æggehviden er blevet tilberedt.