En tommefingerregel er at små æg skal koge i cirka 4 min og store øg i cirka 6 min for at blive blødkogte.
Et perfekt blødkogt æg, hvor hviden er fast, og blommen flydende. Sådan gør du:
Kogetiden kan afhænge af æggenes størrelse. Små æg skal koge i ca. 4 min for at blive blødkogte, mens store æg skal koge i ca. 6 min. Et blødkogt æg har en flydende æggeblomme og bruges ofte til morgenmad eller til rugbrød med avocado.
En tommefingerregel er at små æg skal koge i cirka 4 min og store øg i cirka 6 min for at blive blødkogte.
Sæt en gryde med vand over. Bring den i kog og sænk æggene ned i vandet på en ske. Efter kogning skyl med koldt vand, så kogningen i selve ægget ikke fortsætter.
Blødkogte æg kan laves i airfryer ved 160 grader. Varm airfryeren op til 160 grader inden, du putter æggene ind. Giv dem derefter 8-9 min. Lad dem køle lidt af inden servering.