I november er det de dybe, jordede og mørke grøntsager, der er i sæson. Det er eksempelvis bladselleri, hvidløg, kartofler, knoldselleri, gulerødder, jordskokker, løg, pastinakker, porrer og rødbeder. Der er også spændende grøntsager som hokkaido græskar, rucola og persille.
I november spises der også masser af kål. Her finder du blomkål, broccoli, grønkål, hvidkål, rosenkål, rødkål, spidskål og kinakål til de mørke måneder. Kål er en alsidig grøntsag, som kan bruges på mange forskellige måder og i mange typer af retter.
I november finder du stadig skønne æbler og pærer, der er i sæson. De kan bruges til et væld af retter i det søde og det salte køkken. Prøv dem f.eks. i muffins, kager eller salater. Du finder mad- og spiseæbler, så du kan vælge den æblesort, som du har brug for.
I november begynder de skønne jule-frugter også at komme frem. Det er appelsiner og klementiner, der er lækre citrusfrugter, som ofte spises i de kolde vintermåneder. Mange spiser dem, som de er, men de kan også sagtens bruges til at tilføje en syrlig sødme til salater.