Grøntsager som bladbeder, bladselleri, blomkål, broccoli, fennikel, squash, sukkerærter og almindelige ærter dukker op i juni. Du finder også asparges, agurk, forårsløg, tomater, glaskål, gulerødder, hestebønner, hvidkål, hvidløg, kartofler, kinakål, løg, salat, spidskål, spinat, radiser, rucola og rødbeder.
Blandt krydderurter i sæson i juni finder du persille, purløg, dild og koriander, der kan bruges til retter med kød som fisk eller okse. De kan også bruges til at pynte dine retter med eller som topping til at give ekstra smag til en salt ret.
Nu begynder jordbær-sæsonen for alvor, og i juni kan du få fingrene i flotte jordbær, der emmer af sol og sommer. Jordbær kan bruges i alt fra trifli til marmelade, men du kan selvfølgelig også spise dem med sukker og mælk eller fløde.
I juni finder du også rabarber og stikkelsbær. Stikkelsbær kan bruges både i det salte og det søde køkken. De er syrlige og kan bringe et strejf af syre til din ret. Stikkelsbær kan bruges til marmelade, mos eller trifli, men de kan også bruges i salater eller som tilbehør til ost.