Der er masser af spændende grøntsager i sæson i januar. Det gælder flere typer af kål som grønkål, hvidkål, savoykål, rødkål, kinakål, kålrabi og rosenkål. Kål kan bruges i salater med andre grøntsager, men du kan også bruge frugter som appelsin og granatæble. Kål kan selvfølgelig også bruges i varme retter.
Andre lækre grøntsager, der er i sæson i januar er gulerødder, jordskokker, kartofler, pastinak, persillerod, rødbeder, selleri, østershatte, hokkaido græskar, julesalat, løg og porrer. Der er altså rigeligt med grøntsager, som du kan lave dybe og velsmagende vinterretter med.
Januar er en ret kold måned, så der er ikke mange frugter i sæson på denne tid af året. Æbler og pærer er dog frugter, du typisk finder i sæson i januar. De kan ofte bruges i madlavning som f.eks. salater med spidskål eller mange former for bagværk eller kage.
Æbler og pærer kan også syltes, men særligt æbler kan også bruges i en varm drik med kanel. Det er skønt, når kulden bider udenfor. Mange æbler og pærer fra vintermånederne kan dog også bare spises, som de er. Vær også opmærksom på, om du leder efter mad- eller spiseæbler.