Der er mange herlige grøntsager i sæson i februar. Det gælder f.eks. grønkål, hvidkål, hvidløg, jordskokker, gulerødder, julesalat, kartofler, knoldselleri, løg, pastinak, persillerod, rødbede, porrer, rosenkål, rødkål og savoykål. Mange af disse grøntsager er perfekte til gryderetter eller retter med kål.
I februar er det særligt simreretter med eksempelvis rodfrugter eller kartoffelmos, der bliver lavet i køkkenet derhjemme. Der er fokus på dybe smage med et strejf af sødme. Disse smage kan kombineres med bitre eller syrlige grøntsager, der skaber en skøn kontrast og balance i retterne.
I vintermånederne er der generelt ikke ret megen frugt i sæson. Vil du købe sæsonens frugt i februar, er det nærmest kun æbler, der er i sæson. Det er dog også en dejlig spise, som du kan bruge til mange forskellige ting.
Du kan koge æblerne og lave grød eller mos, men du kan også bruge dem i dejlige salater. Æblerne kan bruges i en bred vifte af bagværk i det søde køkken, men de passer også godt til mange retter i det salte køkken. De er med til at give friskhed og sødme til retterne afhængigt af, hvilken form og ret de bruges i.