I april er det stadig gulerødder, jordskokker, kartofler, løg, pastinakker, hvidkål, hvidløg og rødbeder, der dominerer sæsonen. Der begynder dog også at komme radiser, rucola, salat og spinat blandt nogle af de smagfulde grøntsager, der findes i april. Her begynder man at kunne se skiftet i vejret og dermed også grøntsagerne.
Blandt krydderurter er det persille og purløg, som kommer i sæson i april. De er perfekte som smagsgivere i salater og som topping på både varme og kolde retter. De kan bruges på rugbrødsmadder, æggekage eller andre velsmagende retter.
I april begynder rabarberne at komme frem. Selvom rabarber ofte bruges i søde retter og bagværk, så kan du faktisk også bruge dem i det salte køkken. De kan eksempelvis syltes, grilles og koges, og du kan bruge dem i salater og andre spændende forårsretter.
Æbler er også en frugt, der findes i april og nærmest hele året rundt. Der er forskellige sorter, der har hver deres smagsnuancer. Æblerne kan bruges til æblekage, æblemost eller andre søde retter, men de er også særdeles gode i salater, hvor de giver bid, sødme og friskhed.