Find den perfekte rødvin til den kraftfulde og sødmefyldte and, eller skyd genvej til nemme brunede kartofler, så du har tid til at bruge lidt ekstra krudt på en lækker, frisk rødkålssalat. Bliv inspireret her.
Hvilken and skal du vælge til mortens aften - og hvad er forskellen egentlig på de forskellige ænder som pekingand, berberieand og mulardand?
Læs vores guide til ænder herNår andestegen sættes i ovnen, begynder duften langsomt at sprede sig i køkkenet. Men hvad fylder man egentlig i anden for at få en helt klassisk andesteg? Og hvordan får man sprødt skind på anden?
Et godt tip er at fylde anden med sødlige svesker og perfekt syrlige æbler og eventuelt et par rødløg i både.
For at få skindet på anden sprødt, kan du med fordel prikke huller i skindet. Det gør det nemmere for fedtet at løbe fra og giver et sprødt skind og mørt kød. Giv eventuelt anden lidt tid på grillfunktion til allersidst, hvis du ikke synes skindet er helt sprødt nok.
Er syltet rødkål for dig forbundet med jul, og vil du gerne, at mortensand middagen skiller sig lidt ud fra julemaden? Så kan du kaste dig over en lækker frisk og sød-surlig rødkålssalat.
Salten: Frisk rødkål, æbler i tern, appelsin, nødder og feta.
Marinade/dressing: Olivenolie, honning, citron eventuelt lidt sennep samt salt og peber.
Salat og marinade kan varieres i det uendelige. Lav eksempelvis en simpel marinade med olivenolie, citron salt og peber - og tilføj et sødt element med honningristede nødder i stedet.
Eller bestil din mortensand ud af huset, hvis du vil springe elegant over madlavning. Se vores mortensand menuer på BilkaMadudafHuset.
And er fyldt med masser af smag og det kræver sin vin. Kødet er mørkt og sødmefyldt og relativt magert, men med masser af lækkert smagsgivende andefedt under skindet. Kontrasten mellem det mager kød og sprøde fedtholdige skind kræver sin vin. Du bør gå efter en rødvin i den tungere ende med fyldige aromaer og intens smag.
Til mortensaften er det oplagt at samle dem, du holder af til et festligt måltid mad og en fejring af Mortens minde. Hos BilkaToGo kan du finde alt mad, du skal bruge til mortensaften. Til aftensmåltidet skal du bruge:
En and spiller en vigtig rolle for maden til mortensaften. Vælg en type, du godt kan lide, og en størrelse, der passer til selskabet. Måske du skal bruge to ænder til formålet?
Gør aftensmåltidet helt komplet med det typiske tilbehør, der hører sig til maden til mortensaften. Det omfatter rødkål, brunede kartofler, andesauce og måske franske kartofler.
For at fuldende måltidet bør du også have styr på de rette drikkevarer, der passer til smagen af mortensaften. Her er det oplagt at vælge en rødvin, der går godt med and.
Uanset hvordan du vælger at sammensætte maden til din mortensaften, så finder du alt, hvad du skal bruge i køkkenet hos BilkaToGo.
Vi har samlet tre essentielle madtips, hvis du gerne vil imponere dine gæster med din andesteg til mortensaften.
Følg de tre tips, og kom godt i gang med at lave vellykket mad til mortensaften.
Steg andebryst på pande. Andebrystfileten skal ridses på skindsiden og gnides grundigt med groft salt og peber. Skindsiden skal brunes først, og derefter skal kødsiden på en tør pande ved høj varme. Andebrystfileten steges i 8-10 min. på hver side ved jævn varme.
Når der skal tilberedes andebryst er det desuden muligt at tilberede andebrystet i airfryer. Tilberedningen er hurtig og simpel. Rids andebrystet i skindet og gnid grundigt med salt. Placer det i airfryeren og tilbered ved 200 grader i 10 min. Lad andebrystet hvile omkring 5 minutters tid. Det kan være en fordel at have varmet airfryeren op et par minutter inden, så du er sikker på at temperaturen starter på 200 grader, når du placerer andebrystet deri. Dermed bør du have en tilberedningstid ved 200 grader i alle 10 minutter.
Bestil din mortensand sammen med alle dine dagligvarer fra BilkaToGo. Vælg mellem afhentning i pick-up, drive-in afhentning i varehus eller ToGo hjemmelevering.