Eggnog kan laves alkoholfri ved at tilsætte et par dråber romessens i stedet for rom.
4 æggeblommer
0,5 dl sukker
2 dl mælk
4 hele nelliker
1 dl fløde
1 tsk revet muskatnød
0,5 tsk vaniljesukker
2 spsk rom
4 kanelstænger
4 stjerneanis
Kanel til drys
Eggnog kan laves alkoholfri ved at tilsætte et par dråber romessens i stedet for rom.
Du kan bruge både lys eller mørk rom til eggnog. Det handler udelukkende om hvad du bedst kan lide, eller hvad der lige er på lager derhjemme.
Eggnog kan varieres ved også at tilføje en smule whisky eller bourbon, eller eksperimentere med forskellige typer af rom.
Eggnog er en klassisk juledrik, kendt for sin cremede konsistens og varme krydrede smag. Med sin base af mælk, fløde, æg og sukker kombineret med aromatiske krydderier som kanel og muskatnød, er eggnog blevet en fast tradition i juletiden. Denne hyggelige juledrik kan også nydes både kold elle varm og er et populært indslag ved sammenkomster og festlige lejligheder i december.
Udskift rom i opskriften med et par dråber romessens for at opnå lidt den samme smag men uden alkohol. Du kan også udelade rommen og tilsætte lidt ekstra vanilje for en rig og sødlig smag. Det giver en lidt mildere version af drikken end hvis romessens benyttes.
Vaniljestænger har en kompleks smag og aroma af vanilje og er ikke tilsat andet sødestof. Det giver en rig og aromatisk tilføjelse til drikken. Benyt kornene fra en halv vaniljestang, npr du udskifter vaniljesukkeret. Mangler eggnogg lidt sødme, når du benytter kornene fra en vaniljestang kan du supplere med op til en halv spsk hvid sukker.
Pift den populære julede eggnog op med endnu en klassisk julesmag - nemlig tranebær og giv eggnoggen et twist. Tranebær coulis tilføjer en mild bitter og syrlig smag, der komplementerer den varme og sødmefyldte eggnog på bedste vis.
Se opskrift på tranebær coulis herEggnog, der på godt dansk kaldes æggesnaps eller æggepunch, er en engelsk og amerikansk jule cocktail med lune og varme krydderier lavet på en base piskede æg, mælk og sukker. Den serveres typisk varm eller lun. Æggesnapsen er en kendt julet drik, der passer godt til julefrokosten både som velkomst drink eller som et alternativ til en dessert. Varier opskriften ved bl.a. at pynte med forskellige jule krydderier eller tilføje en tranebær coulis.
Du kan variere og tilpasse den julede drik på at utal af måder ved at eksperimentere med alternative ingredienser og krydderier: