Det skal du bruge:
1. Kakaomælk
2. 1 brev flødebolleskum/italiensk marengs
3. Vanilleis
4. Kakaopynt og krymmel
5. Creme Brulee brænder
Sådan gør du:
1. Pisk marengs og put på en sprøjtepose
2. Lun kakaoen og hæld på en kop
3. Top med en (eller flere) kugler is
4. Sprøjt marengs langs koppens kant og brænd med en brulee brænder
5. Pynt med diverse kakaopynt og -krymmel
Varm kakao er en lækker og sød drik lavet af mælk eller vand, kakaopulver og sukker. Den kan også tilsættes flødeskum, skumfiduser eller andre toppings for ekstra luksus. Varm kakao er derfor en blanding af opvarmet mælk og kakaopulver, men variationerne er næsten uendelige.
Der findes intet bedre end en varm kop kakao på en kold efterårs- eller vinterdag. Denne opskrift på varm kakao med marengs og is vil helt sikkert blive et hit til børnefødselsdagen eller som en lækker, hyggelig drik efter en dag i kulden.
Varm kakao, også kendt som varm chokolade, har en lang og rig historie, der går tilbage til de gamle civilisationer i Mellemamerika. Kakao blev først dyrket af mayaerne og senere af aztekerne, som lavede en bitter drik ved at blande knuste kakaobønner med vand og krydderier. Varm kakao er senere blevet brugt som en luksus-vare og drik blandt velhavende folk. Over tid har kakao spredt sig til Europa, hvor man da begyndte at blande den bitre kakao med sukker og mælk engang i 1600-tallet.
Varm kakao blev altså hurtigt populær blandt de mere velhavende europærer - og variationer og opskrifter på varm kakao har udviklet sig gennem årene og kan fås i et væld af variationer.
Varm kakao kan varieres på mange måder for at tilpasse den til forskellige smagspræferencer og lejligheder. Her er nogle forslag til, hvordan du kan gøre din varme kakao endnu mere spændende:
Du kan finder alt, hvad du skal bruge til at lave lækker varm kakao hos BilkaToGo. Nyd din varme kakao med familie og venner og skab hyggelige øjeblikke sammen i de kolde måneder.