Den nemmeste måde at tilberede stegt flæsk på er på spyd i en airfryer. De bliver lidt buede i formen, men du får perfekt stegt flæsk uden sprøjt på komfuret eller i ovnen.
2 personer
500 g svinebryst i skiver, ca. 10 skiver
Groft salt
Frisk persille
Desuden
5 spyd af metal eller træ, der kan være i længden i airfryeren, eller en grillwire
Krydr flæskestykkerne med groft salt.
Sat flæskestykkerne på spyd ved at stikke spyddene ind gennem midten af hvert stykke på langs et par gange. Der kan være 2 skiver flæsk på hvert spyd.
Hæld lidt vand i bunden af airfryeren.
Sæt flæskespyddene i airfryeren, så skiverne står på højkant med sværen øverst. Nar skiverne står på højkant, drypper fedtet ned i bunden af airfryeren i stedet for at sprøjte op på varmelegemet.
Indstil airfryeren på 180 grader, og giv flæskestykkerne ca. 25 minutter, eller indtil de er gyldne.
Væden kan hældes fra bunden af airfryeren og bruges til sauce.
Læg flæskestykkerne på fedtsugende papir, og tag dem forsigtigt af spyddene.
Server det stegte flæsk med et drys persille, stegte små kartofler og en syrlig salat til. Eller server retten klassisk med kartofler og persillesauce.
Tip
Hvis du har en grillwire, kan du pakke hvert stykke flæsk rundt om en lille kartoffel og trække dem på grillwiren, til den er fyldt. Så tilbereder du kartofler og flæsk samtidig.
Opskrift: Britt Andersen. Foto: Jens Peter Engedal
Britt Andersen er den ukronede dronning af airfryer opskrifter. Hun fandt sit kald, da hun faldt over en smart ting til campingvognen nemlig airfryeren, Med airfryeren kunne der laves alverdens lækker mad og nu flere år senere står hun bag succesfulde kogebøger. Lige fra Airfryer grundbogen til airfryer opskrifter.