Hvem elsker ikke en saftig helstegt kylling med sprødt skind? Det er en af de mange retter, der bliver rigtig gode i en airfryer.
3-4 personer
1 hel fersk kylling, 1200-1400 g
2 spsk. olie
2 spsk. krydderimix til kylling (eller andre krydderier)
Klargør kyllingen, og dup den tør med køkkenrulle.
Bland olie med krydderimix og salt. Fordel blandingen over hele kyllingen, og gnid den ind i skindet.
Læg kyllingen med brystet nedad i airfryeren. Hvis du har svært ved at få den til at være der i højden, kan du, inden du lægger den i airfryeren, give den et tryk på brystbenet, så den bliver lidt fladere.
Indstil airfryeren på 180 grader, og giv kyllingen 25 minutter. Vend den, så brystet vender opad, og giv den 25 minutter mere. Kyllingen er færdig, når kernetemperaturen er 75 grader.
Tag kyllingen ud af airfryeren, og lad den hvile lidt.
Tip
Du kan sagtens bruge andre krydderier eller marinader, men undgå alt for sukkerholdige marinader, da de hurtigt gør skindet branket og sort.
Opskrift: Britt Andersen. Foto: Jens Peter Engedal
Britt Andersen er den ukronede dronning af airfryer opskrifter. Hun fandt sit kald, da hun faldt over en smart ting til campingvognen nemlig airfryeren, Med airfryeren kunne der laves alverdens lækker mad og nu flere år senere står hun bag succesfulde kogebøger. Lige fra Airfryer grundbogen til airfryer opskrifter.