Salat
Cæsardressing
Rødløg
Agurk
Pasta
Parmesan
Croutoner
1. Dæk glassets bund med dressingen
2. Kom herefter ingredienserne i i denne rækkefølge:
3. Put kogt pasta i glasset
4. Placer salat oven på pastaen
5. Tilføj agurk og rødløg
6. Afslut med parmesan og croutoner på toppen.
Det våde skal i bunden og det sprøde såsom croutoner skal på toppen, så man undgår at det bliver blødt under opbevaring i glasset.
Når salaten skal serveres vendes den ud på en tallerken og hele herligheden vendes sammen
Salat i glas er også kendt på fra sociale medier under navnet salad in a jar. Konceptet er simpelt. Lav hele din salat i et enkelt glas og tag det med på farten som en nem, men lækker frokost. Denne salat i glas er lavet som en cæsar salats version. Alt du skal gøre er at tilføje alle de våde ingredienser i bunden og de tørre ingredienser på toppen, så de ikke bliver bløde.
Denne cæsarsalat version er uden kylling. Tilføj kylling i form af enten stegt kyllingebryst, som du har forberedt i forvejen, eller benyt kyllingestrimler klar til brug.
Denne opskrift på salat i glas er en nem måde at samle et helt måltid på ét sted. Den asiatiske version indeholder gomadressing, risnudler, rød spidskål, edamame og forårsløg – toppet med knuste peanuts. Salaten er især god som frokost eller madpakkesalat, og du kan let tilpasse den med dine favoritingredienser, eller hvad du har i køleskabet.
Hvis du leder efter en madpakkesalat, der er nem at tage med, er denne opskrift på salat i glas et godt bud. Forbered den dagen før og opbevar den i en tætsluttende beholder eller et glas. Dressingen forbliver i bunden, så ingredienserne holder sig friske, indtil du er klar til at spise. Uanset om du skal på arbejde, i skole eller på en tur, er denne salat til madpakken både praktisk og velsmagende.
Salat i glas er en smart måltidssalat, hvor ingredienserne er lagt i lag i et glas eller en beholder. Det gør den til en god madpakkesalat, der er nem at tage med på farten, uden at ingredienserne bliver smattede. Dressingen placeres i bunden, så grøntsager og nudler holder sig friske og sprøde, lige indtil du blander det hele.
Den asiatiske version af alt-i-en-salat er inspireret af det asiatiske køkken. Gomadressingen, der laves med sesam og soyasauce, giver en god smagsdybde, der passer godt sammen med grøntsager og nudler. Ingredienser som edamame og rød spidskål er typiske for det asiatiske køkken, hvor de bidrager til balance i retterne.
Gomadressing er et godt valg til denne salat, fordi den giver en blød og nøddeagtig smag, der binder ingredienserne sammen. Hvis du vil prøve noget andet, kan lime- eller ingefærdressing også være gode alternativer, der tilføjer en anden smag. Du kan finde masser af inspiration blandt asiatiske saucer, hvis du vil eksperimentere.