Frikadeller med kartoffelsalat er en klassiker, der hitter hos både børn og voksne. Det er bare to ting der passer perfekt sammen og udgør en perfekt omgang hverdagsmad eller frokostbord til sommeren. Obs. start med at koge kartofler, da de skal nå at køle af.
Frikadeller
500 g hakket svin og kalv
2 æg
2 tsk. salt
½ tsk. peber
1 dl mælk
3 store spsk. havregryn eller mel
1 løg
½ dl olie + 2 spsk. smør til stegning
Kartoffelsalat
500 g kartofler
8 radiser
Dressing:
200 g cremefraiche 18 %
4 spsk. mayonaise
1 spsk. citronsaft
1 tsk. dijonsennep
1 lille tsk. sukker
1 spsk. frisk, hakket dild
1 spsk. frisk, hakket purløg
1 spsk. frisk, hakket persille
Smag til med salt og peber
Forberedelse: 25 minutter.
Tilberedning: 35 minutter
Frikadeller
Server til f.eks. kartoffelsalat, stuvet hvidkål på en rugbrød eller sammen med varm rødkål – ellers nogle af de andre ovennævnte forslag.
Kold kartoffelsalat
Hva' skal der handles til ugen, og hva' står menuen på? Kreativitet og variation til aftensmaden kan knibe i en travl hverdag. Med faste madplaner er det nemt at finde ud af hva' ugens menu står på.
Se alle madplaner herDet evige spørgsmål, der hver evigt eneste dag ser ud til at komme som en overraskelse. Bliv inspireret af lækre opskrifter til dit næste aftensmåltid. Måske du får lyst til at planlægge hele ugen?
Se alle aftensmadsopskrifter her